معلم شو

5 ویژگی کلیدی یک رهبر آموزشی موفق

رهبر آموزشی

5 ویژگی کلیدی یک رهبر آموزشی موفق

امروز قصد داریم در این مقاله به بررسی چند ویژگی یک رهبر آموزشی بپردازیم. تا انتهای مطلب در سایت معلم شو ما را همراهی کنید.

یک مدرسه، کالج یا موسسه چیزی بیش از یک مکان یا پلتفرم است. این جا مکانی است که در آن آموزش و یادگیری با هم ترکیب می شوند و محیطی را ایجاد می کنند که در آن رویاها متولد می شوند، ساخته می شوند و محقق می شوند. جایی که رهبران معلمان، استادان، مربیان هستند – که رویاها را به واقعیت تبدیل می‌کنند و ذهن‌های جوان را راهنمایی می‌کنند تا موقعیتی ممتاز در جامعه و بالاتر پیدا کنند.

در صورتی که شما معلم عزیز تمایل دارید با انواع روش تدریس، و نحوه نوشتن طرح درس و …  بیشتر آشنا شوید بهتر است به سایر مقالات وب سایت معلم شو مراجعه نمایید. این وب سایت به گونه ای طراحی شده است که می تواند تمامی نیازهای دانشجویان دانشگاه فرهنگیان و معلمان کارآمد را برطرف سازد.

برای دانش‌آموزان، معلمان رهبران آموزش هستند – که در هر مرحله از آموزش از آن‌ها حمایت می‌کنند و انگیزه می‌دهند تا به بهترین نسخه از خود تبدیل شوند. آنها ایده ها، دیدگاه ها، شخصیت ها و موارد دیگر را با استعداد ذاتی خود شکل می دهند تا در حرفه خود بالاتر و بالاتر بروند. پشت سر هر دانش آموز موفقی، یک رهبر آموزشی با مجموعه مهارت های متنوع و پایگاه دانش وسیع وجود دارد.

مدیریت و رهبر آموزشی معانی متفاوتی دارند و هر فردی با توجه به تجربیات، نیازها و نیات خود معنا و مفاهیم آنها را در نظر می گیرد، یک مدیر یا رهبر آموزشی ممکن است مدیریت و رهبری را ابزارهای موثری برای بهبود برنامه های آموزشی بداند، معلم ممکن است رهبری آموزشی را به عنوان ابزاری در نظر بگیرد که تهدیدی برای موقعیت او است، در حالی که معلم دیگری ممکن است آن را ابزاری برای کمک به او در انجام کارش ببیند.

در هر سازمان یا مجتمع آموزشی، چه بزرگ و چه کوچک، افراد زیادی هستند که به عنوان رهبر آموزشی شناخته می شوند. اگرچه چنین فردی با این نام خوانده می شود، اما لزوماً همه کارها و وظایف را به تنهایی انجام نمی دهد. آنها نقش بسیار مهمی در نحوه انجام کارها دارند و جریان امور را هدایت می کنند. هدایت سازمان برای دستیابی به اهداف تعیین شده مهمترین مسئولیت آنهاست.

پنج مورد از بهترین ویژگی های یک رهبر آموزشی 

نوآوری

نوآوری در همه جا وجود دارد. همه ما نوآوری می خواهیم، ​​همه ما نوآوری را دوست داریم و همه ما نوآوری را تصدیق می کنیم. بنابراین، برای یک رهبر آموزشی، نوآوری به چه معناست؟ خب، ساده است، آنها باید مایل باشند که با ایده ها، ذهن و توانایی هایشان متفاوت باشند. آنها باید مفاهیم جدید خود را در آموزش بگنجانند تا مشکلات بلادرنگ را حل کنند و سیستم های آموزشی را با راه حل های عمل گرایانه مقیاس کنند.

بیشتر بدانید :   6 ترفند برای تبدیل شدن به یک معلم هوشمند

تدریس فرآیندی است که به یک عامل اضافی نیاز دارد – مانند یک سبک معتبر، یک الگوی منحصر به فرد، یک رویکرد دلسوزانه، و موارد دیگر. برای یک رهبر آموزشی ، نوآوری یک هویت منحصر به فرد یک چالش است، اما این ویژگی مطلوب ترین است.

این شما را متمایز می کند و تعاملی با دانش آموزان، والدین آنها و جامعه ای ایجاد می کند که به طور جامع روشی برای یادگیری متمرکز بر نوآوری را ترویج می کند. معلمان، که رهبران و همچنین مبتکران در کلاس و گروه ها هستند، این مبتکران الهام بخش به انجام مسیر هر دانش آموز برای رسیدن به اهداف رویایی کمک می کنند. با کمک چنین مبتکرانی، دانش‌آموزان می‌توانند پرواز کنند و بال‌های خود را در آسمان بی‌کرانشان بالاتر بگشایند.

بنابراین، برای معلمان، نوآوری به عنوان یک مؤلفه اساسی رشد کل نگر است. به خود ایمان داشته باشید و به مسیری ناشناخته بروید تا مقصد خلاقانه خود را پیدا کنید. اجازه دهید نوآوری شما حرف های زیادی بزند و به شعار موفقیت شما تبدیل شود.

هوش هیجانی

ما در مورد این اصطلاح به اندازه کافی و طولانی صحبت کرده ایم، اکنون این روش جدید تأیید هوش است. بنابراین، هوش هیجانی چیست و چگونه فرد به هوش هیجانی تبدیل می شود؟ خوب، هوش هیجانی یک اصطلاح گسترده است، اما برای تعریف ساده آن، باید هسته آن را درک کرد.

این در مورد توانایی درک، مدیریت و پاسخ مثبت به احساسات شما است. همچنین، زمانی که فرد قادر به تشخیص، تفسیر و نظارت بر احساسات دیگران تا حد زیادی باشد، از نظر هیجانی باهوش نامیده می شود. از این افراد می توان به داشتن یک EQ عالی به نام ضریب عاطفی نیز یاد کرد. بسیاری از محققان فکر می کنند که EQ یک ویژگی ذاتی است، اما برخی دیگر معتقدند که هوش هیجانی با تمرین و صبر قابل دستیابی است.

به عنوان یک رهبر آموزشی، هوش هیجانی یک ویژگی پیشرفته است زیرا دانش‌آموزان جوان مبتدی هستند و به سمت یادگیری چیزهای جدید می‌خزند، اولین قدم‌های خود را کشف می‌کنند، و راه‌های جدید نیاز به شفقت را از همه کاوش می‌کنند.

به عنوان یک رهبر آموزشی، وقتی بتوانید خود را به جای دیگران قرار دهید، متوجه می شوید که آنها باید روزانه چه چیزی را تحمل کنند. این به رهبران این امکان را می‌دهد تا احساسات را بهتر درک کنند، استرس را از بین ببرند، ارتباط مؤثر برقرار کنند، همدل باشند، بر موانع غلبه کنند و با تعارض مقابله کنند.

تیم سازی

به عنوان یک رهبر آموزشی، باید همیشه به تیم فکر کرد. سازمان یک تلاش گروهی است. این مجموع مشارکت هر کسی است که یک سازمان را می سازد. وقتی صحبت از یک سازمان می شود، مدارس، کالج ها و موسسات از بخش های مختلفی تشکیل شده اند که در کنار هم کار می کنند تا همه از کارکنان، معلمان و دانش آموزان را توانمند کنند. با کمک “رابطه را درست کنید – باز، قابل اعتماد، معتبر باشید” رهبر آموزش می تواند همه را به درستی به اهداف مورد نظر هدایت کند.

بیشتر بدانید :   20 تکنیک آموزش به دانش آموزان بیش فعال

یک تیم نقشه راه موفقیت را به فرد می‌دهد و با کمک فعالیت‌های تیم‌سازی، فضای همکاری و مشارکت برای گردهم آمدن ایجاد می‌کند. وظایف تیم سازی همه را دور هم جمع می کند و به حل مشکلات، ایجاد شفقت و شناخت بهتر یکدیگر کمک می کند. همچنین خلاقیت و نوآوری را به طور کلی افزایش می دهد و عزت نفس و انگیزه را افزایش می دهد.

یک رهبر آموزشی می‌داند که مدرسه مکانی عالی برای توسعه مجموعه مهارت‌های کار گروهی دانش‌آموز است. آنها فرصت های زیادی برای کشف و توسعه مهارت های اجتماعی خود با کمک فعالیت های شریک و پروژه های گروهی دارند. به‌عنوان یک رهبر آموزشی، باید بدانید که ورزش‌های تیمی، بازی‌های مدرسه، بحث‌ها و موارد دیگر، همگی تجربیات خوبی برای یادگیری چگونگی و چرایی عضویت در یک تیم هستند.

تفکر بازتابی

رهبری آموزش و پرورش یک شغل روزانه است که تعامل با دانش آموزان و کارکنان آن را به مفهومی مبتنی بر رابطه تبدیل می کند. بنابراین، در این مورد، به عنوان یک رهبر آموزشی، فرد از بازتاب به عنوان ابزاری برای درک بهتر خود استفاده می کند. تفکر بازتابی به خودآگاهی، مشاهده دقیق و پاسخ انعطاف پذیر طبقه بندی می شود.

این فرآیند خودآزمایی، رهبران را به تصمیم گیرندگان و حلال مشکلات بزرگ تبدیل می‌کند، در حالی که نسبت به کار و رفاه خود متعهد و با انگیزه می‌مانند. این نشان می دهد که رهبر علاقه مند است وظایف روزانه خود را اصلاح کند و در حرفه خود متخصص شود.

آنها می دانند که از طریق تأمل می توان تحول شخصی و حرفه ای را پرورش داد. تفکر انعکاسی به تسریع رشد کمک می کند – این نوع ویژگی سوختی است برای ایجاد تغییرات در زمان واقعی در جامعه مدرسه، کالج یا دانشگاه. زمانی که ما زمان با کیفیتی را با خود می گذرانیم و آن فضا را برای رسیدگی و ثبت موارد خود در اختیارمان می گذاریم، راه های جدیدی را برای رهبری ایجاد می کنیم.

این ویژگی ممکن است کمی غیرعادی به نظر برسد، اما همه ما عادت داریم که خود را قضاوت کنیم یا به خود شک کنیم. بنابراین، بهتر است یاد بگیریم که عملکرد خود را بازتاب دهیم.

یادگیرنده مادام العمر

یادگیری هرگز نباید متوقف شود. به عنوان یک رهبر آموزشی، دستکاری بین ده چیز به طور همزمان به شما اجازه نمی دهد که آن زمان برای یادگیری داشته باشید. بنابراین، ما باید زمانی را برای یادگیری چیزهای جدید در داخل یا خارج از حوزه خود اختصاص دهیم. یک یادگیرنده مادام العمر شانس بیشتری برای رهبر شدن دارد. بنابراین، این منحنی یادگیری را در تمام جنبه‌های زندگی ادغام کنید و آن را سرگرم‌کننده و دلگرم‌کننده کنید.

به مقاله ای که خواندید علاقه داشتید ؟ با دیگران به اشتراک بگذارید

جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *