معلم شو

آموزش مقاله نویسی از صفر تا صد | 8 مرحله

نوشتن مقاله

آموزش مقاله نویسی از صفر تا صد | 8 مرحله

آموزش مقاله نویسی

مقاله نویسی برای اکثر دانشجویان، به خصوص دانشجویان مقطع ارشد و دکترا یک فعالیت اجباری به شمار می رود. داشتن مقاله یکی از مهم ترین مواردی است که به اعتبار نویسنده اضافه می کند و اگر آن مقاله در مجلات معتبر به چاپ برسد، از ارزش علمی بالایی برخوردار خواهد شد. در آینده هم داشتن یک یا چند مقاله استاندارد و معتبر در رزومه می تواند به پیدا کردن موقعیت های شغلی بهتر کمک کند.

به همین منظور ما تصمیم داریم در این مطلب از معلم شو، آموزش مقاله نویسی را به صورت کاملاً استاندارد به شما ارائه دهیم. همراه ما باشید!

مقاله چیست؟

پیش از اینکه به آموزش مقاله نویسی بپردازیم، بهتر است یک تعریف کلی از مقاله به شما ارائه دهیم. مقاله در اصل نوشتاری است که توسط یک یا چند محقق گردآوری و تحریر شده و موضوع خاصی را به مخاطبان توضیح می دهد. به کمک مقاله می توان اطلاعات مفیدی در خصوص یک موضوع خاص به افراد ارائه داده و بار علمی آن ها را افزایش داد. در واقع هر مقاله نیاز خاصی از جامعه علمی را برطرف خواهد کرد.

ساختار کلی یک مقاله

هر مقاله استاندارد باید از ساختار زیر برخوردار باشد:

  • موضوع:

موضوع و یا عنوان مقاله اولین چیزی است که خواننده با آن مواجه می شود. این موضوع باید به‌گونه‌ای انتخاب شود که مخاطب با دیدن آن، به کل مفاهیم و زمینه کلی مقاله پی ببرد.

  • چکیده:

چکیده در واقع خلاصه ای از مقاله شماست و تمام مطالب آن را به صورت خلاصه‌وار به مخاطبان شرح می دهد. چکیده باید حدوداً 250 کلمه باشد و اهداف کلی شما از نوشتن مقاله را به مخاطبان منتقل کند.

  • مقدمه:

هر مقاله ای باید یک مقدمه جذاب و مخاطب‌پسند داشته باشد و به صورت جالبی آغاز شود. به‌طوری‌که خواننده با مطالعه مقدمه، به یک تصویر کلی از هدف و مطالب عنوان شده در مقاله دست پیدا کرده و نسبت به مطالعه کامل مقاله مشتاق شود. شما باید مقدمه مقاله خود را به‌گونه‌ای بنویسید که سؤالاتی در ذهن مخاطب ایجاد شود. در این صورت خوانندگان برای یافتن پاسخ این سؤالات به مطالعه مطالب آن ترغیب خواهند شد.

  • روش تحقیق:

در این قسمت شما روشی که برای تحقیق و پژوهش و گردآوری اطلاعات انتخاب کرده بودید و همچنین تجهیزات مورد استفاده خود را به خوانندگان اعلام خواهید کرد.

  • نتایج:

در این بخش در خصوص نتایج به دست آمده از نمودارها، تصاویر و… با خوانندگان صحبت خواهد شد. این قسمت بیشترین صفحات مقاله را تشکیل می دهد و تأثیر زیادی در چاپ شدن یا نشدن مقاله شما خواهد داشت.

  • بحث و تحلیل:

در این بخش در خصوص نتایج به دست آمده بحث شده و این نتایج با دیگر نتایجی که افراد درگذشته به دست آورده‌اند مقایسه خواهند شد.

  • نتیجه گیری:
بیشتر بدانید :   آشنایی با چالش ها و سختی های شغل معلمی

در این قسمت شما باید تمام مطالب عنوان شده در مقاله خود را جمع بندی کرده و به یک نتیجه کلی برسید. داشتن یک خاتمه خوب و مناسب هم به اندازه مقدمه مهم است و باید به آن توجه شود.

  • منابع

در این بخش شما باید تمام منابعی که برای گردآوری اطلاعات و تحقیق و پژوهش استفاده کرده اید را به صورت دقیق ذکر کنید.

مراحل مقاله نویسی

به طور کلی، فرایند مقاله نویسی در چند مرحله انجام می شود که ما در این آموزش مقاله نویسی به طور کامل به بررسی این مراحل خواهیم پرداخت. برای نوشتن یک مقاله به صورت کاملاً اصولی و استاندارد باید مراحل زیر را دنبال کنید:

1 – مشخص کردن هدف:

پیش از اینکه مقاله نویسی را آغاز کنید، باید بدانید که این مقاله با چه هدفی نوشته می شود و بعد از نگارش، چه مشکلی را در جامعه علمی حل می کند. به عبارت بهتر می توان گفت شما باید مقاله ای بنویسید که برای دیگران کاربردی و مفید باشد و مطالب جدیدی به معلومات آن ها اضافه کند. تنها در این صورت است که مقاله مورد نظر از بار علمی برخوردار خواهد شد.

2 – مشخص کردن موضوع تحقیق:

دومین مرحله در مقاله نویسی این است که شما مطابق با زمینه فعالیت خود، یک موضوع جذاب و خلاقانه برای مقاله انتخاب کنید. انتخاب موضوع مهم ترین بخش از آموزش مقاله نویسی به شمار می رود و بسیاری از افرادی که قصد نوشتن مقاله را دارند، مدت زمان زیادی را برای یافتن یک موضوع جذاب صرف خواهند کرد.

به شما توصیه می کنیم به سراغ موضوعی بروید که برای خودتان هم جذاب و جالب باشد و به نوشتن مقاله و تحقیق کردن در خصوص آن علاقه داشته باشید. در این صورت می توانید به طور کامل از توانایی ها و مهارت های خود استفاده کرده و در نهایت، یک مقاله بی نظیر و کاملاً علمی به تحریر در آورید.

3 – شروع تحقیقات:

بعد از اینکه موضوع و زمینه مقاله شما مشخص شد، وقت آن رسیده که به تحقیق و گردآوری اطلاعات در آن زمینه بپردازید. روش های زیادی برای تحقیقات وجود دارد و شما می توانید از منابع مختلفی در این زمینه استفاده کنید. انتخاب این روش ها به زمینه فعالیت و خواسته خودتان بستگی دارد.

به خاطر داشته باشید منابعی که استفاده می کنید باید معتبر باشند تا بتوانید در پایان مقاله خود از آن ها نام ببرید.

4 – سازماندهی تحقیقات:

بعد از اینکه اطلاعات مورد نیاز برای نوشتن مقاله خود را جمع آوری کردید، باید بتوانید این اطلاعات را سازماندهی نمایید. با این کار به یک جمع بندی کلی از اطلاعات به دست آمده می رسید و ساختار کلی و نتیجه نهایی مقاله در ذهنتان شکل خواهد گرفت.

بیشتر بدانید :   20 تکنیک آموزش به دانش آموزان بیش فعال

5 – تشکیل ساختار مقاله:

اگر مقاله خود را برای مجله خاصی می نویسید، باید ساختار آن را مطابق با خواسته و نیاز ویراستاران آن مجله تشکیل دهید. در غیر این صورت باید از ساختاری که در ابتدای آموزش مقاله نویسی عنوان کردیم پیروی نمایید.

6 – نگارش مقاله:

تا این بخش از آموزش مقاله نویسی، شما تمام اطلاعات و نیازهای اولیه برای نوشتن یک مقاله را گردآوری و جمع بندی کرده اید. اکنون زمان آن رسیده که نوشتن مقاله خود را آغاز نمایید.

مطالب نوشته شده باید کاملاً متناسب با ساختار مقاله شما پیش برود. نوشتن مقدمه و چکیده خوب، طبقه بندی مطالب، فصل بندی، استفاده از جدول ها و نمودارها در حین نوشتن، جمع بندی و نتیجه گیری مناسب و… از مهم ترین مواردی هستند که باید در زمان نوشتن مقاله به آن ها توجه داشته باشید.

جملاتی که می نویسید باید برای خواننده کاملاً قابل درک باشد و به خوبی آنچه در ذهن شما بوده را منتقل کند. استفاده از جملات مجهول و ابهام‌آمیز باعث خستگی خواننده شده و از بار علمی مقاله شما هم می کاهد. سعی کنید جملات و پاراگراف های خود را کوتاه نگه داشته و به خوبی از علائم نگارشی و دستور زبان پیروی کنید.

7 – ویرایش مقاله:

بعد از نگارش مقاله، باید مدتی به ذهن خود استراحت داده و سپس به ویرایش مقاله خود بپردازید. چرا که همواره احتمال اشتباهات در حین نگارش مقاله وجود دارد. برای ویرایش مقاله دقت زیادی به خرج داده و با صبر و حوصله مقاله خود را از جهات مختلف بررسی کنید تا ایرادات آن را به طور کامل برطرف نمایید.

8 – بازخوانی مقاله و ارسال:

در پایان یکبار دیگر مقاله خود را بازخوانی کنید تا از استاندارد و اصولی بودن آن مطمئن شوید. سپس آن را به یک مجله معتبر برای چاپ ارسال نمایید.

نکات مهم در نوشتن مقاله

برای نوشتن یک مقاله باید به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • استفاده از منابع معتبر و قابل اطمینان
  • انسجام داشتن مطالب
  • قابل فهم بودن جملات
  • روان و خوانا بودن مطالب
  • نوآوری و خلاقیت در نوشتن مقاله
  • کاربردی و مفید بودن مقاله برای خوانندگان

نتیجه گیری

در این مطلب سعی کردیم آموزش مقاله نویسی را به شما ارائه دهیم. مقاله نویسی مهارت مهمی است و تمام دانش‌آموزان و دانشجویان باید با آن آشنا باشند. چرا که در تمام مقاطع تحصیلی این احتمال وجود دارد که به نگارش یک مقاله نیاز پیدا کنند. اگر مقاله نوشته شده توسط شما به اندازه کافی معتبر و مفید باشد، می تواند یک پوئن مثبت در رزومه کاری و تحصیلی شما به شمار آید و در آینده هم تأثیرات مثبت زیادی روی موفقیتتان بگذارد.

امیدواریم که با این مطالب توانسته باشیم شما را در نوشتن مقاله راهنمایی کنیم!

 

به مقاله ای که خواندید علاقه داشتید ؟ با دیگران به اشتراک بگذارید

جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *