معلم شو

آشنایی با درمان سادیسم و درمان مازوخیسم

درمان سادیسم

آشنایی با درمان سادیسم و درمان مازوخیسم

در این مقاله از معلم شو می خواهیم در مورد درمان سادیسم و درمان مازوخیسم صحبت کنیم. برای درک بهتر این دو موضوع در ابتدا به درمان سادیسم می پردازیم و سپس در مورد درمان مازوخیسم صحبت می کنیم، تا پایان مقاله با ما باشید.

سادیسم نوع اختلال روانی است که بسیار سخت درمان می شود. درمان سادیسم که نوعی اختلال شخصیتی است باید هرچه سریع‌تر توسط مداخله یک روانشناس بالینی آغاز شود، زیرا بر روابط کاری و خانوادگی فرد تاثیرات زیادی دارد.  این بیماری به علت ریشه شخصیتی که دارد به سختی و در زمان طولانی درمان می‌شود. فاکتورهای موثر در این بیماری محل رشد کودک و نحوه تربیت او است.

آشنایی با سادیسم

در بحث درمان سادیسم باید گفت فردی که به این بیماری مبتلا است از آسیب زدن به بقیه لذت میبرد. آسیب او به سایرین از نوع روانی و جسمی می تواند باشد. نوع شناخته شده تر این بیماری روانی سادیسم جنسی است که باعث آزار شریک زندگی فرد می‌شود. افراد مبتلا با ایجاد ترس و خشونت به صورت مکرر فرد مقابل را آزار می‌دهند.

بررسی انواع دیگر آزاری

برای درمان سادیسم باید انواع آن را شناخت. این بیماری در افراد مختلف به شکل های گوناگون ظهور می کند. افرادی که تیپ شخصیتی ضعیفی دارند برای پوشاندن ترس خود به افراد ضعیف تر از خود آزار می رسانند. این افراد ممکن است در خیال خود با اذیت کردن بقیه لذت ببرند. پرخاشگری این افراد برای مخفی کردن ترس درونی آنها بروز می‌کند. به این نوع سادیسم از دست دادن کنترل می گویند.

برای درمان سادیسم از نوع انفجاری باید بدانید این افراد به علت ناامیدی و نارضایتی درونی که دارند به محض اینکه حس کنند به شخصیت آنها حمله شده سریع واکنش نشان می دهند. آنها هنگام بروز خشم کنترل ندارند و به دیگران آسیب می‌زنند و بعد پشیمان می شوند.

 در سادیسم ستمگرانه فرد با اعتماد به نفس پایین، شخصی را هدف قرار داده و در او حس ترس ایجاد می کند. با خشم و عصبانیت فرد را ترسانده و کارهای خود را پیش می‌برد. سادیسم اجبارگر بیشتر در افراد با رتبه اجتماعی بالا بروز می‌کند. آنها دیگران را مجبور به اطاعت از قوانین می کنند و در صورت تخطی آنها را مجازات می کنند. آنها نیز از آزار دیگران لذت می برند.

روش درمان سادیسم

درمان سادیسم به علت پیچیدگی این اختلال روانی به تنهایی ممکن نیست و حتما باید به کمک مشاوره روانشناسی درمان صورت پذیرد. فرد مبتلا به اختلال علاوه بر خدمات مشاوره‌ای حتماً باید تحت نظر روانپزشک دارو مصرف کند. اقدام از طریق روانشناسی و روانپزشکی به صورت همزمان می‌تواند فرد را درمان کند.

بیشتر بدانید :   آشنایی با روش درمان ترس از زایمان

در مشاوره روانشناسی پزشک با روش درمانی رفتاری – شناختی و تمرینات عملی به فرد کمک می‌کند علائم را کنترل و از بین ببرد. بعد از تشخیص مشاور برای مراجعه به روانپزشک فرد تحت دارو درمانی قرار می‌گیرد. جهت ایجاد تعادل هورمونی داروهای ضد افسردگی تجویز می شود. برای کنترل اضطراب و عصبانیت و جلوگیری از برخوردهای فیزیکی نیز داروهای آرامبخش تجویز میگردد.

نشانه ها و علائم بیماری

اصلی‌ترین علامتی که در درمان سادیسم مدنظر قرار می‌گیرد لذت بردن فرد از آزار دیگران است. فرد مبتلا در جمع و در خلوت از تحقیر دیگری لذت می برد. اگر فرد دیگری کسی را اذیت کند این فرد لذت می برد. این افراد دوست دارند دیگران را تحت کنترل بگیرند. در ذهن خود برای آسیب زدن به دیگران خیال بافی می کنند. اطرافیان خود را محدود می کنند تا آنها از زند گی لذت نبرند. در هنگام پرخاشگری به بقیه آسیب می‌زنند.

جمع‌بندی نهایی

در صورتی که در اطرافیان خود شخص مبتلا به این بیماری وجود دارد در اسرع  وقت جهت مداخله درمانی اقدام کنید. این بیماری ممکن است در اطرافیان فرد مانند همسر و کودکانی که در این محیط هستند اثرات جبران ناپذیری ایجاد کند. افراد مبتلا به دیگر آزاری باید تحت نظر پزشک دارو مصرف کنند و همچنین برای کنترل رفتار نیاز به مشاوره های روانشناسی دارند.

حالا نوبت آن رسید تا در مورد درمان مازوخیسم صحبت کنیم.

مازوخیسم نوعی بیماری روانی است که فرد مبتلا به خود آسیب می رساند و از این کار لذت می برد. در این مقاله روش های درمان مازوخیسم را بررسی می‌کنیم.

بیماری مازوخیسم چیست؟

فرد مبتلا به اختلال مازوخیسم با آسیب رساندن به خود از لحاظ روحی و جسمی حس خوبی پیدا می کند. هنگام آسیب رسیدن به بدن، به طور خودکار هورمون آندروفین ترشح می شود که حس سرخوشی ایجاد می‌کند، زیرا مسکن ضد درد است. وقتی فردی مبتلا به مازوخیسم است به این هورمون اعتیاد پیدا می‌کند. بنابراین با صدمه رساندن دائمی به خود سعی می‌کند این سرخوشی را مجدد تجربه کند.

بررسی علل ابتلا به این بیماری

برای درمان مازوخیسم باید بدانید ریشه آن در کودکی فرد است. وقتی کودک احساستی مثل خشم، گناه، لذت و رضایت را بارها تجربه می‌کند، در بزرگسالی نیز این الگو را دنبال می‌کند. مثلاً مادر کودک را تنبیه نامتناسب با خطا می کند و کودک سرشار از خشم است، اما به علت حسی که به مادرش دارد از اینکه او را عصبانی کرده حس عذاب وجدان دارد. احساس گناه کاری در کودک باعث می شود خشم خود را فرو خورده و از تنبیه و کتک حس رضایت می کند.

بیشتر بدانید :   اهمیت خواب در چیست؟ فواید یک خواب کامل

علائم بیماری

یکی از مهمترین نشانه های افراد مبتلا که در درمان مازوخیسم آن را در نظر می گیرند عدم توانایی نه گفتن به دیگران است. افراد بیمار خود را در شرایط سخت قرار می دهند ولی در جواب بقیه نه نمی گویند و از این کار حس رضایت دارند. افرادی که بیش از اندازه تلاش می‌کنند تا بهترین باشند نیز نوعی مازوخیسم دارند. مثلاً فردی که بیش از اندازه مطالعه یا ورزش می کند یا رژیم‌های سخت می گیرد و خود را آزار می دهد دچار مازوخیسم است.

برخی افراد مبتلا به مازوخیسم کارها را تا دقیقه آخر به تعویق می‌اندازند تا خود را دچار استرس کنند و تنبیه شوند. تنبلی زیاد نیز یک نشانه بیماری است. اگر فردی در یک رابطه آزاردهنده با وجود همه آسیب ها باقی می ماند و رابطه را ترک نمی کند به مازوخیسم مبتلا است.

در بحث درمان مازوخیسم یکی دیگر از نشانه افراد بیمار حس گناهکاری دائمی است. آنها خود را لایق تعریف و تمجید دیگران نمی‌دانند و دائم منتظر خبر بد هستند. برخی افراد مازوخیسم هنگام برقراری رابطه جنسی از درد کشیدن و کارهای نابهنجار لذت می‌برند.

روش درمان مازوخیسم

مازوخیسم در دو مدل روانی و فیزیولوژیکی بروز می کند. در هر دو باید حتماً به یک روان درمانگر مراجعه کرد. حضور در جلسات مشاوره روانشناسی کمک می کند فرد از عواقب رفتار بیمارگونه خود آگاه شود و آنها را رفع کند. در مواردی که بیمار در مراحل پیشرفته باشد باید با داروهای تجویزی روانپزشک بیماری را کنترل کرد.

آشنایی با مازوخیسم روانی

افرادی که از تحقیر و توهین توسط دیگران لذت می برند و در روابط خود با دیگران مثل رعیت رفتار می کنند مبتلا به مازوخیسم هستند. افراد مبتلا به بیماری از این که توسط دیگران مورد بد رفتاری قرار گیرند یا شخصیت آنها خرد شود لذت می برند. از هرگونه فحش و توهین و تحقیر توسط بقیه لذت می برند.

مازوخیسم جسمی

خطرناک ترین نوع مازوخیسم مدل جسمی است. این فرد از کتک خوردن لذت می برد. آنها از سوختگی بریدگی، کندن مو و غیره لذت می برند. این افراد نیاز شدید به مراجعه به مراکز مشاوره روانشناسی دارند. در صورتی که درمان نشوند احتمال خودکشی در آنها بسیار بالا می‌رود.

جمع‌بندی نهایی

اگر شما فردی در اطرافیانتان با علائم بیماری دارید باید جهت درمان مازوخیسم از خدمات مراکز مشاوره خانواده کمک بگیرید. در صورتی که قادر به کنترل خشم و عصبانیت خود در برابر فرزندتان نیستید جهت جلوگیری از ابتلا به این بیماری که ریشه اصلی آن در کودک فرد است از مشاور خانواده کمک بگیرید.

به مقاله ای که خواندید علاقه داشتید ؟ با دیگران به اشتراک بگذارید

جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *