معلم شو

اهمیت خواب در چیست؟ فواید یک خواب کامل

اهمیت خواب

اهمیت خواب در چیست؟ فواید یک خواب کامل

در این مقاله از معلم شو قصد داریم در مورد اهمیت خواب صحبت کنیم، در ادمه با ما همراه باشید. هرکسی که می‌گفت «تو چرت می‌زنی، پس می‌بازی» حرف درستی زده است. در واقع، خواب برای ما به اندازه خوردن، نوشیدن و حتی تنفس صحیح ضروری است.

باور کنید یا نه، از هر 3 بزرگسال آمریکایی یک نفر مشکل خواب دارد. خواب کافی و بدون وقفه می تواند دنیایی از تغییرات را برای سلامت روحی و جسمی شما ایجاد کند.

اگر مرتباً در خواب کافی مشکل دارید، تنها نیستید. تخمین زده می شود که بین 50 تا 70 میلیون نفر در ایالات متحده به طور مزمن از اختلال خواب رنج می برند، به این معنی که نمی توانند بخوابند یا برای مدت طولانی بخوابند.

در این مقاله، ما نگاهی به برخی از مهمترین دلایل اهمیت خواب می اندازیم و نکات خود را در مورد چگونگی بهتر خوابیدن به اشتراک می گذاریم. برای اطلاعات بیشتر به ادامه مطلب بروید. یک مدرسه خوب حتما دلایل اهمیت خواب را برای دانش آموزانش بیان می کند.

اهمیت خواب چقدر است؟

خواب کافی بسیار مهم است، باعث افزایش سلامت جسمی و روانی می شود. میزان خواب مورد نیاز به عوامل مختلفی از جمله سن، عوامل ژنتیکی، شرایط پزشکی، خستگی و … بستگی دارد. به عنوان مثال :

  • نوزادان (زیر دو سال) به 16 ساعت خواب در روز نیاز دارند
  • کودکان نوپا و پیش دبستانی (دو تا چهار ساله) به حدود 12 ساعت خواب در روز نیاز دارند
  • نوجوانان به حدود 9 ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارند
  • بزرگسالان (18 سال به بالا) به هفت تا هشت ساعت نیاز دارند
  • زنان باردار اغلب در سه ماهه اول به استراحت بیشتری نیاز دارند

البته این اعداد می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.

اهمیت خواب، افسردگی و سایر مسائل مربوط به سلامت روان

کمبود خواب بر بسیاری از “عملکردهای شناختی” تأثیر می گذارد – که توانایی های ذهنی ما، و نحوه تفکر و استدلال ما هستند. کمبود خواب می تواند بر حافظه، عملکرد و حتی توانایی ما برای برنامه ریزی واضح تأثیر بگذارد. اگر به شدت دچار کمبود خواب شوید، حتی ممکن است تغییرات خلقی و در برخی موارد توهم داشته باشید.

خواب کافی بخش مهمی از حفظ سلامت روان است. در واقع، کمبود خواب می تواند با تعدادی از مسائل روانی مرتبط باشد، مانند:

  • مشکل در تمرکز یا متمرکز ماندن
  • شیدایی تحریک شده یا پارانویا
  • افزایش خطر افسردگی، اضطراب یا رفتارهای خودکشی

اهمیت خواب، کاهش وزن و سلامت جسمانی

نداشتن خواب کافی می تواند تأثیرات گسترده ای بر سلامت جسمانی ما نیز داشته باشد. از دست دادن منظم خواب می تواند خطر ابتلا به چندین بیماری را افزایش دهد، از جمله:

  • چاقی
  • دیابت
  • سکته
  • مشکلات قلبی

کمبود خواب حتی می تواند بر سیستم ایمنی بدن ما تأثیر بگذارد و ما را مستعد ابتلا به بیماری های رایجی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا کند.

با توجه به تأثیری که کمبود خواب می‌تواند بر ذهن و بدن انسان داشته باشد، جای تعجب نیست که – در مقابل – خواب کافی و با کیفیت می‌تواند واقعاً برای سلامت جسمی و روانی ما فوق‌العاده باشد. بنابراین خبر خوب این است که خواب فواید زیادی دارد.

بیشتر بدانید :   آشنایی با افسردگی فصلی

فواید خواب کافی و منظم

تمرکز و حافظه بهتر

وقتی می خوابیم، سلول های عصبی ما فرصتی برای ترمیم خود دارند تا بهترین عملکرد خود را داشته باشند. این می تواند به تقویت مغز ما و بهبود توانایی ما برای تفکر واضح کمک کند، که یکی از دلایل مهم اهمیت خواب است.

اگر در دانشگاه درس می خوانید یا در محل کار آموزش های زیادی دریافت می کنید، توجه داشته باشید! زمانی که می‌خواهید اطلاعات جدیدی دریافت کنید، داشتن خوابی خوب ضروری است، زیرا زمانی که به خوبی استراحت می‌کنید قادر به پردازش و حفظ اطلاعات هستید.

کاهش درد و سرحالی

در طول مرحله‌ای از خواب که به نام حرکت غیرسریع چشم (Non-REM) شناخته می‌شود، بدن شما عضله می‌سازد، بافت را ترمیم می‌کند و سیستم ایمنی خود را تقویت می‌کند – پس از یک تمرین سخت ورزشی و برای کمک به تسکین دردها عالی است. پس یکی دیگر از دلایل اهمیت خواب، کاهش درد است.

به همین دلیل است که کنترل موثر درد در شب، مانند کمردرد یا پا درد بسیار مهم است، زیرا ممکن است منجر به چیزی شود که برخی از بیماران آن را «درد خواب» می نامند.

خلق و خوی بهبود یافته

این ارتباط بین خواب و سلامت روان – به ویژه افسردگی – واقعاً قابل چشم پوشی نیست. آیا تا به حال متوجه شده اید که وقتی خوب می خوابید با احساس سرحالی و خلق و خوی بسیار بهتر از خواب بیدار می شوید؟ محققان دریافته‌اند که کیفیت خواب روزانه و خلق و خوی افراد ارتباط نزدیکی با هم دارند.

عملکرد فیزیکی بهتر

خواب می تواند به بهبود عملکرد ورزشکاران کمک کند. استراحت مناسب به این معنی است که نورون های مغز ما می توانند انرژی خود را بازیابی کنند تا بتوانند بهترین عملکرد خود را داشته باشند و ماهیچه ها و سیستم های اندام را با یکدیگر هماهنگ نگه دارند.

با این حال، در حالی که مدت زمان خواب شما قطعا مهم است، استراحت خوب بیشتر به میزان خواب با کیفیت یا بدون مزاحمت شما بستگی دارد. بنابراین، می توانید هشت ساعت بخوابید، اما اگر در این مدت چندین بار از خواب بیدار شوید، همچنان ممکن است با کمبود خواب مواجه شوید.

علائم کم خوابی

اگر این علائم را تجربه کنید، ممکن است تحت تاثیر کم خوابی قرار بگیرید:

  • تقریبا بلافاصله پس از دراز کشیدن به خواب می روند
  • احساس خواب آلودگی در طول روز
  • تکان دادن سر برای مدت کوتاهی در طول روز زمانی که بیدار هستید – این به عنوان “Microsleep” شناخته می شود.

علل شایع کم خوابی

مشکلات پزشکی

شرایط مختلف سلامتی می‌توانند بر توانایی ما برای خواب خوب تأثیر بگذارند و در نهایت باعث کمبود خواب شوند. به عنوان مثال، آرتریت و سایر شرایطی که باعث درد و ناراحتی می شوند، می توانند به خواب رفتن را سخت تر کنند.

بیشتر بدانید :   آشنایی با اختلاف طبقاتی در ازدواج

کمبود خواب همچنین می‌تواند نشانه‌ای از یک اختلال خواب یا وضعیت سلامت روانی باشد.

سبک زندگی

کم خوابی می تواند در نتیجه سبک زندگی روزمره شما رخ دهد. برای مثال، اگر از بچه‌ یا یکی از بستگان سالخورده‌ مراقبت کنید، ممکن است کمتر بخوابید.

اگر ساعات کاری نامنظمی دارید یا شب ها تا دیروقت بیدار می مانید و تلویزیون تماشا می کنید یا مطالعه می کنید، ممکن است متوجه شوید که این موضوع بر میزان خواب شما نیز تأثیر می گذارد.

نداشتن محیط مناسب خواب نیز می تواند باعث کم خوابی شود.

نکاتی در مورد اینکه چگونه بهتر بخوابیم

خوشبختانه، اگر برای خوابیدن در شب مشکل دارید، کارهای مفیدی وجود دارد که می توانید انجام دهید.

درد را مدیریت کنید

مدیریت دردهای جزئی می تواند به رفع یکی از موانع خواب خوب شبانه کمک کند و ناراحتی شما را کاهش دهد و به خوابیدن شما کمک کند.

استراحت روان

سعی کنید قبل از اینکه شب به رختخواب بروید کمی زمان بگذارید تا ذهن خود را آرام کنید و نگرانی های خود را برطرف کنید. می توانید سعی کنید افکار خود را در یک دفتر یادداشت کنید یا زمانی را برای مدیتیشن اختصاص دهید.

برخی افراد متوجه می شوند که آماده شدن برای روز بعد و تعیین اولویت های آنها می تواند به کاهش استرس و اضطراب نیز کمک کند.

یک برنامه خواب تنظیم کنید

با تنظیم یک برنامه منظم برای خود، روال خواب خوب را تمرین کنید. این به معنای رفتن به رختخواب و بیدار شدن در زمان مشخصی هر روز – حتی در تعطیلات آخر هفته است.

اگر بعد از 20 دقیقه استراحت در شب همچنان بیدار هستید، سعی کنید از جای خود بلند شوید و کارهای آرامش بخش مانند مدیتیشن، خواندن یا گوش دادن به موسیقی آرام بخش یا پادکست خواب انجام دهید. وقتی دوباره احساس خستگی کردید به رختخواب برگردید. هر چند بار که لازم است تکرار کنید.

رژیم غذایی خود را مدیریت کنید

سعی کنید گرسنه به رختخواب نروید یا احساس سیری بیش از حد نکنید. بهتر است تا چند ساعت قبل از رفتن به رختخواب از خوردن یک وعده غذایی بزرگ خودداری کنید، زیرا این امر می تواند باعث ناراحتی و سوء هاضمه شود که ممکن است شما را بیدار نگه دارد.

ساعاتی قبل از خواب نیز از خوردن کافئین، نیکوتین دوری کنید، زیرا همگی می توانند مغز را تحریک کرده و به خواب رفتن را دشوار کنند.

تمرین

ادامه فعالیت بدنی منظم می تواند به شما کمک کند بهتر بخوابید، بنابراین پیاده روی، دویدن یا دوچرخه سواری هر روز – حتی اگر به باشگاه نمی روید – می تواند یک چیز عالی باشد. فقط مطمئن شوید که در نزدیکی زمان خواب از تحرک بیش از حد خودداری کنید! قبل از شروع یا تغییر هر رژیم ورزشی حتما با پزشک خود صحبت کنید.

 

به مقاله ای که خواندید علاقه داشتید ؟ با دیگران به اشتراک بگذارید

جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *