معلم شو

باید ها و نباید های آزمون استخدامی آموزش و پرورش 1402

آزمون استخدامی آموزش و پرورش

باید ها و نباید های آزمون استخدامی آموزش و پرورش 1402

چیستی و چرایی آزمون استخدامی آموزش و پرورش

برای آشنایی با آزمون استخدامی آموزش و پرورش با معلم شو همراه باشید. آزمون استخدامی آموزش پرورش بخشی از آزمون فراگیر دولت است که هر ساله در زمانی که از سوی آموزش و پرورش مشخص می شود برگزار می شود. این آزمون به آزمون ماده 28 نیز مرسوم است. هر سال به کمک آزمون آموزش و پرورش بخش عظیمی از فارغ التحصیلان رشته های متفاوت از دانشگاه های مختلف شرکت می کنند. داوطلبان با قبول شدن در آزمون کتبی وارد مرحله مصاحبه شده و با قبولی این مرحله به طور رسمی  جذب آموزش و پرورش می شوند.

آزمون استخدامی آموزش و پرورش هر ساله متناسب با نیاز کشور به معلم برگزار می شود. در واقع هر ساله با بررسی خروجی معلمان بازنشسته در هر شهر و استان تعداد متقاضی برای هر رشته را مشخص می کنند. تمامی شرایط و ضوابط آزمون در دفترچه راهنما به طور کامل مشخص شده است. امسال آزمون و نحوه برگزاری آن با حواشی های گوناگونی برخوردار بود. امسال آموزش و پرورش تصمیم گرفته است از رشته های مورد نیاز تنها برای آموزگاری و آموزگار ابتدایی و استثنایی جذب داشته باشد. همچنین لازم به ذکر است که منابع آزمون استخدامی آموزش و پرورش نیز به طور کامل تغییر کرده است.

شرایط آزمون استخدامی آموزش و پرورش

در گذشته آزمون استخدامی آموزش و پرورش به شکل امروزی وجود نداشت. بلکه نحوه ورود به آموزش و پرورش تنها از طریق دانشگاه فرهنگیان ممکن بود. با رشد جوامع و متناسب با نیاز جامعه احساس کمبود نیرو در بخش آموزش و پرورش به شدت افزایش پیدا کرد در همین راستا علاوه بر دانشگاه فرهنگیان دو روش دیگر از جمله دانشگاه تربیت شهید رجایی و آزمون استخدامی آموزش و پرورش که به آزمون ماده 28 نیز امعروف است ضافه شد. به کمک این دو مرحله بخش عظیمی از کمبود معلمین رفع شد.

 کسری نیرو در آموزش و پرورش و بازنشسته شدن بخشی از معلمین و نیروی های شاغل موجب شده تا آموزش و پرورش با برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش اقدام به جذب نیروهای تازه نفس کند. طبق اخبار منتشر شده داوطلبان پذیرفته شده در آزمون بهمن ماه وارد دانشگاه خواهند شد. توجه داشته باشید که بخشی از گزینش در طول تحصیل انجام خواهد شد. در واقع 30% از نمره داوطلب شامل مصاحبه عمومی و علمی خواهد بود که در حین تحصیل به طور پیوسته انجام خواهد شد.

تغییرات آزمون استخدامی آموزش و پرورش

طبق اخبار منتشر شده از سوی آموزش و پرورش، آزمون استخدامی آموزش و پرورش امسال با تغییراتی همراه بوده است. منابع و مراحل جذب از تغییرات اساسی آزمون استخدامی آموزش و پرورش می باشد. با توجه به  تغییرات منابع، مواد آزمون به سه بخش عمومی، اختصاصی و تخصصی تقسیم شده است که هر کدام از این موارد منابع  آزمون استخدامی آموزش و پرورش مختص خود را دارد که در ادامه ذکر می کنیم. در بخش مراحل جذب نیرو باید اشاره کرد در گذشته نتایج مصاحبه در مقایسه با آزمون کتبی کمتر بود اما با توجه به تغییراتی که صورت گرفته امسال نتیجه مصاحبه در پذیرش افراد تاثیر بیشتری دارد. در واقع سهم آزمون کتبی 40% و نتیجه مصاحبه در پذیرش افراد به 60% تغییر پیدا کرده است.

بیشتر بدانید :   رتبه‌بندی معلمان: روش‌ها، مزایا و چالش‌ها

 در آزمون استخدامی آموزش و پرورش طبق تغییرات حاصل شده داوطلبان می بایست حداقل 470 امتیاز از 1000 امتیاز را کسب کنند. مجموع امتیاز ها با احتساب حداقل 95 برای دروس عمومی، 70 برای دروس اختصاصی و حداقل 40 برای دروس عمومی محاسبه می شود.

سوالات رایج در خصوص آزمون آموزش و پرورش

داوطلبان تا چند سال مجاز به شرکت در آزمون می باشند؟ سن مجاز برای شرکت در آزمون استخدامی آموزش و پرورش  داشتن حداقل 20 و حداکثر 40 سال می باشد. این سن برای متقاضیان با داشتن مدرک کارشناسی و ارشد لحاظ شده است. افرادی که دارای مدرک دکتری هستند تا 45 سال مجاز به شرکت در آزمون هستند.

 حد نصاب نمره جهت قبولی در مرحله کتبی آزمون استخدامی آموزش و پروش : با توجه به تغییراتی که حاصل شده داوطلب باید 40% درصد از دروس عمومی و مجموعا 60% از دروس اختصاصی و تخصصی را کسب کرده باشد.

در زمان ثبت نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش چند کد رشته می توان انتخاب نمود؟ سال های گذشته داوطلبان تنها دو کد رشته می توانستند انتخاب کنند. امسال داوطلبان میتوانند سه کد رشته محل را انتخاب کنند.

تعداد سوالات آزمون استخدامی آموزش و پرورش: تعداد سوالات حیطه عمومی 100 و حیطه اختصاصی و تخصصی به ترتیب 60 و 75 می باشد. تمام سوال های حیطه عمومی، اختصاصی و تخصصی به صورت چهار گزینه ای و با محاسبه یک سوم نمره منفی طراحی شده است.

حیطه عمومی

بخش عمومی برای آزمون استخدامی آموزش و پرورش به شرح زیر می باشد.

تاریخ و فرهنگ تمدن : این بخش در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شامل کتاب خدمات متقابل ایران و اسلام / نویسنده: شهید مطهری انتشارات صدرا – صعود چهل ساله / نویسنده : سید محمد حسین راجی، سیدمحمدرضا خاتمی انتشارات زائر رضوی.

تعلیم و تربیت اسلامی: این بخش در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شامل مبانی نظری تحول بنیادین در نظام تعلیم و تربیت رسمی-عمومی جمهوری اسلامی: بخش اول شامل: تبیین چیستی تربیت- تبیین چرایی تربیت- تبیین چگونگی تربیت» و بخش دوم «شامل: تبیین چیستی تربیت رسمی و عمومی- تبیین چرایی تربیت رسمی و عمومی- تبیین چگونگی تربیت رسمی و عمومی

بیشتر بدانید :   15 تا از بهترین دانشگاه های جهان در سال 2023

معارف و اندیشه اسلامی: این بخش در آزمون استخدامی آموزش و پرورش  شامل طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن / نویسنده: سید علی خامنه‌ای، انتشارات: صهبا – انسان ۲۵۰ ساله / نویسنده: سیدعلی خامنه ای. انتشارات، صهبا.

دانش سیاسی اجتماعی و حقوق اساسی: این بخش در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شامل  قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران– وصیتنامه الهی سیاسی حضرت امام خمینی (ره)- بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی.

حیطه اختصاصی

بخش اختصاصی برای آزمون استخدامی آموزش و پرورش به شرح زیر است.  اسناد و قوانین بالادستی آموزش و پرورش: این بخش شامل سیاست­‌های کلی ایجاد تحول در آموزش و پرورش- سند تحول بنیادین آموزش و پرورش جمهوری اسلامی/ مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی- آیین‌نامه اجرایی مدارس/ مصوب سال ۱۴۰۰ شورای عالی آموزش و پرورش.

روش‌­ها و فنون تدریس: این بخش در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شامل  بخش دوم و سوم کتاب روش‌ها و فنون تدریس/ نویسنده: حسن شعبانی ناشر انتشارات سمت – کتاب راهنمای معلم کلاس­های چندپایه فصل ۱-۳-۵

 روانشناسی تربیتی:برای داوطلبان آموزگار ابتدایی بخش‌های دوم، سوم، چهارم و پنجم کتاب روانشناسی پرورشی نوین (روانشناسی یادگیری و آموزش دکتر علی اکبر سیف نشر دوران

و داوطلبان آموزگار استثنایی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش نیز باید بخش روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی را مطالعه کنند. این بخش شامل بخش کتاب دانش‌آموزان استثنایی؛ مقدمه‌ای بر آموزش ویژه؛ مولفان دانیل هالاهان و جیمز کافمن؛ ترجمه علیزاده، صابری، هاشمی و محی الدین، نشر ویرایش یا ارسباران؛ کتاب مقدمه‌­ای بر اصول توانبخشی معلولان؛ تالیف عباس داورمنش و فرید براتی سده، نشر رشد.

 سنجش و اندازه گیری پیشرفت تحصیلی: این بخش در آزمون استخدامی آموزش و پرورش  شامل فصل ۵ تا ۱۶ کتاب اندازه گیری، سنجش و ارزشیابی آموزشی علی اکبر سیف انتشارات دوران – راهنمای معلم در ارزشیابی توصیفی کد ۵/۵۳ سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی.

حیطه تخصصی

بخش عمومی برای آزمون استخدامی آموزش و پرورش به شرح زیر می باشد. مفاهیم پایه متون و روش‌های یاددهی قرآن و هدیه­‌های آسمانی دوره ابتدایی: نهج‌­القرآن راهنمای معلم قرآن اول تا ششم ابتدایی- راهنمای معلم هدیه‌های آسمانی پایه سوم و ششم. مفاهیم پایه متون و روش‌های یاددهی ریاضی دوره ابتدایی: راهنمای معلم ریاضی اول و ششم. مفاهیم پایه متون و روش‌های یاددهی علوم تجربی دوره ابتدایی: کتاب راهنمای معلم علوم تجربی دوم و چهارم و ششم. مفاهیم پایه متون و روش‌های یاددهی فارسی دوره ابتدایی: راهنمای معلم فارسی اول و چهارم و ششم. مفاهیم پایه متون و روش‌های یاددهی مطالعات اجتماعی دوره ابتدایی: کتاب راهنمای معلم اجتماعی پنجم و ششم ابتدایی.

به مقاله ای که خواندید علاقه داشتید ؟ با دیگران به اشتراک بگذارید

جدیدترین مقالات

یک پاسخ

  1. لطفا رشته مهندسی فناوری مکانیک گرایش ماشین افزار را پیگیری کنید تا جز رشته های مورد پذیرش برای شرکت در آزمون استخدامی آموزش پرورش شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *