معلم شو

آشنایی با کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی

کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی

آشنایی با کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی

علم روانشناسی

قبل از معرفی کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی بهتر است نگاهی به تعریف علم روانشناسی و انواع شاخه های آن بیندازیم. هدف علم روانشناسی یا پسیکولوژی مطالعه کردن ذهن و رفتار موجودات زنده به خصوص انسان است. این علم به بررسی و شناخت علمی و عملی ابعاد مختلف رفتار انسان می پردازد؛ بنابراین تکیه ی آن بر رفتار انسان و جنبه های مختلف آن است. برای خواندن ادامه مقاله با معلم شو همراه باشید.

متخصصین این رشته در شرایط و موقعیت های مختلف (اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی) رفتار انسان را مورد بررسی قرار می‌دهند. طبق این بررسی به شناسایی اختلالات روانی و رفتاری و عاطفی می‌پردازند و نسبت به درمان آن اقدام می‌کنند. منظور از رفتار کلیه ی حالات، فعالیت، عکس‌العمل و احساساتی است که آدمی در شرایط مختلف از خود بروز می‌دهد. علم روانشناسی از بخش های مختلفی تشکیل شده است مانند شناختی، اجتماعی، بالینی، رشد، قانون و جنایی، شخصیتی و عمومی و غیره.

کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی یک کتاب مفید و سازنده در حوزه ی روانشناسی عمومی است. روانشناسی عمومی یکی از شاخه های اصلی روانشناسی است که در ادامه آن را معرفی می‌کنیم. برای شناخت آن باید علم روانشناسی را بشناسیم. این علم با روش های اصولی به بررسی ذهن و رفتار موجودات می پردازد. این علم پیشینه زیادی دارد و از جمله دانشمندان معروف آن می‌توان از افلاطون و ارسطو نام برد.

روانشناسی علم ذهن و رفتار است. روابط بین افراد، شناخت، عواطف و احساسات، درک و توجه و کلیه ی جنبه های رفتاری و شخصیتی انسان در حیطه ی مطالعه ی روانشناسی است. از شناخته شده‌ترین کاربرد های روانشناسی می‌توان به استفاده ی روان‌شناسان از نتیجه ی تحقیقات و یافته‌ها برای رسیدن به سلامت روان انسان نام برد. کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی به طور مفصل به این مبحث می پردازد.

معرفی روانشناسی عمومی

کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی پایه و اساس روانشناسی را، روانشناسی عمومی می‌داند. در این شاخه از علم روانشناسی مسائل مقدماتی و اساسی مطرح می‌شوند. مسائلی مانند یادگیری، هوش و حواس، مسائل مربوط به حافظه، احساس و عاطفه، انگیزه و ادراک مورد مطالعه و بررسی قرار می‌گیرد. همان‌طور که در کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی نیز اشاره شده است، روانشناسی عمومی کلیه ی جنبه های روح و روان و ذهن انسان را موشکافانه تحت نظر می‌گیرد.

عوامل تأثیرگذار بر روان آدمی و علائم بیماری در روان او را کشف می‌کند. نسبت به درمان و مداوای آن اقدام می‌کند. متخصصین این رشته آموزش دیده‌اند تا به تجزیه و تحلیل تست‌ها و ارزیابی‌های مختلف در شخص بپردازند. آن ها از طریق این ارزیابی‌ها به شناخت جوانب مختلف رفتار و شخصیت انسان می‌پردازند و در صورت نیاز اقدامات لازم را انجام می‌دهند. به تمامی این مباحث در کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی پرداخته شده است.

کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی به خوبی این موضوع را تأیید می‌کند که چون انسان موجودی اجتماعی است. همه ی امورات خود را از طریق ارتباط با هم نوعانش به سرانجام می‌رساند؛ بنابراین برای برقراری ارتباطی سازنده و درست باید شناخت صحیحی از او داشته باشیم. این شناخت باعث می‌شود به راحتی عمل و عکس‌العمل‌های او را در شرایط مختلف بشناسیم و با او ارتباط مؤثر برقرار کنیم. این امر از طریق روانشناسی عمومی میسر می‌شود.

امروزه روانشناسی عمومی جزء دروس اصلی اکثر دانشگاه‌ها در دنیا قرار گرفته است. زیرا زندگی انسان از طریق ارتباطاتش تعریف می‌شود و تمام امور زندگی‌اش بر محور همین ارتباطات می‌چرخد. این موضوع، مطالعه ی کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی را برای متخصصان این حوزه به یک ضرورت تبدیل کرده است.

کاربرد روانشناسی عمومی

همان‌طور که در کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی نیز می‌خوانیم روانشناسی عمومی در زمینه ی مشکلات زندگی که مربوط به سلامت روان انسان است به مردم کمک می‌کند. کسانی که به بیماری های روحی و روانی مبتلا شده‌اند، کسانی که در روابط خود مشکل دارند یا درگیر مشکلات رفتاری و عاطفی مختلف هستند، به کمک روانشناسی عمومی نیاز دارند.

بیشتر بدانید :   روانشناسی‌ تربیتی، در کتاب روانشناسی پرورشی دکتر سیف

این مسائل می‌تواند بر اثر حوادث ناگهانی مختلف مانند از دست دادن یک عزیز پیش بیاید. یا ریشه در مسائل رفتاری و شخصیتی طولانی تری داشته باشد. مواردی مانند عزت نفس پایین یا استرس و اضطراب های افراطی. در کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی به کلیه ی این امور به طور مفصل پرداخته شده است.

با مطالعه ی کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی درمی‌یابیم متخصصان این رشته با اقشار مختلف در سنین خاص سروکار دارند. بیماران آن ها ممکن است از میان کودکان و نوجوانان باشند یا در سن بزرگسالی و سالمندی به سر ببرند. گاهی مخاطبین آن ها خانواده ها و زوج ها هستند که در روابط عاطفی و ارتباطی خود به بن بست رسیده اند. این وظیفه ی روان‌شناس عمومی است که با توجه به شرایط، سن و جنس و نوع مشکلاتی که بیمارانش، با آن دست به گریبان هستند، راهکار و تکنیک مناسب را ارائه دهد.

طبق  آنچه که در کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی ذکر شده است. روانشناسان با استفاده از تکنیک های مبنی بر شواهد یا گفتار درمانی به ریشه ی مشکل در بیمار می‌پردازند. گاهی اوقات آن ها از شیوه های درمانی متفاوت یا ترکیبی برای پی بردن به مشکل بیمار بهره می‌گیرند. آن ها از طریق شیوه های شناخت رفتاری، به کشف الگو های غلط ذهنی شخص دست پیدا می‌کنند و به بیمار کمک می‌کنند، تا الگو های غلط را تغییر دهند. جایگزین کردن یک الگوی فکری مثبت می‌تواند تغییرات مثبتی را در زندگی فرد ایجاد کند.

پیشینه ی روانشناسی عمومی

بر اساس آنچه در کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی می‌خوانیم در قرن 19 با پیشرفت علوم مختلف و افزایش نیاز های اجتماعی و ارتباطی زیاد، انسان ها جرئت پیدا کردند از زیر سلطه ی قدرت‌های بزرگ بیرون بیایند. آن ها بر آن شدند تا به حقوق اساسی و بنیادی خود مانند سلامت، مسکن و اشتغال و غیره برسند. این امر حوزه ی ارتباطات بشر را گسترش داد و با افزایش این روابط انسانی، با چالش ها و مشکلاتی نیز روبرو شد.

در همین ایام وونت که به پدر روانشناسی  مدرن مشهور شده است اولین آزمایشگاه روانشناسی را در آلمان افتتاح کرد. با تلاش های وونت علم روانشناسی از یک شیوه و روش توصیفی، شکل تجربی و عملی به خود گرفت. بعد ها علم روانشناسی در کشور های فرانسه توسط شارکو گسترش یافت. این فرد شاگردان زیادی را تربیت کرد و به مشاهده و بررسی بیماران روانی و هیستریکی پرداخت.

پس از آن فروید در اتریش به توسعه ی روانشناسی بالینی پرداخت. او به دلیل استفاده از شیوه های خاص در مطالعه ی الگو های رفتاری از بقیه ی افراد متمایز است. در کشور روسیه پاولف با روش خاص فعالیت های غصبی و بازتاب را مورد مطالعه قرار می‌دهد و مانند فروید راهی جدید در روانشناسی باز می‌کند. این روند در آن سال ها ادامه پیدا کرد تا اوایل قرن بیستم روانشناسی با قدمت پر بار خود دوره ی جدیدی را شروع کند.

تلاش های وونت آلمانی، شارکووریبوی فرانسوی، جیمز آمریکایی، فروید اتریشی و پاولف روسی آغاز دوره ی با ارزش و جدید علم روانشناسی را رقم زد. اگر شما نیز در رشته ی روانشناسی عمومی به دنبال یک منبع معتبر و ارزشمند هستید، ما مطالعه ی کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی را به شما توصیه می‌کنیم.

بیشتر بدانید :   مهم ترین کتاب های مفید برای معلمان، که باید بخوانند!

دکتر حمزه گنجی مؤلف کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی

کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی نوشته ی دکتر حمزه گنجی است. دکتر گنجی در سال 1321 در شهرستان مرند به دنیا آمد. دکتر گنجی تحصیلات اولیه ی خود را در شهر محل تولد خود گذراند و سپس با کسب رتبه ی دوم در دانشگاه مقدماتی تبریز پذیرفته شد. ایشان در سال 1340 به عنوان معلم به استخدام آموزش و پرورش درآمد. در سال 41 موفق به دریافت مدرک دیپلم شد و در مقطع دبیرستان به تدریس پرداخت.

در سال 44 در مقطع کارشناسی به دانشگاه راه یافت. دکتر حمزه گنجی مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته ی علوم تربیتی از دانشگاه تهران دریافت کرد. مؤلف کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی با دریافت مدرک فرانسه در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد از دانشگاه تهران، بورسیه ی کشور فرانسه را دریافت کرد و موفق به کسب مدرک دکترا از دانشگاه‌های این کشور شد.

دکتر گنجی در رشته ی روانشناسی عمومی در شهر مونت پلیه فرانسه به تحصیل پرداخت. وی پس از بازگشت به ایران به عنوان هیئت علمی دانشگاه ابوریحان بیرونی مشغول به تدریس شد. ایشان بررسی‌های خود را در حوزه ی روانشناسی عمومی توسعه داد. دکتر حمزه گنجی در سال 1358 به ریاست دانشگاه ابوریحان بیرونی انتخاب شد.

کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی

کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی یکی از منابع کامل در حوزه ی روانشناسی عمومی در دانشگاه‌های کشور است. این کتاب ارزشمند توسط انتشارات ساوالان منتشر شده است. در زمینه ی روانشناسی کتاب های زیادی تألیف شده است اما بدون شک کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی یکی از کامل‌ترین و معتبرترین‌ها است.

کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی  به مبحث هایی تحت عنوان تاریخچه ی روانشناسی، پرداختن به مکاتب مختلف، رشته ها و شیوه های تحقیقاتی روانشناسی می پردازد. با پرداختن به این مباحث ذهن خواننده را برای مباحث اصولی تر آماده می‌کند. چیزی که روشن است خواننده ی کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی بعد از مطالعه ی فصل ابتدایی کتاب موضوعات اصلی کتاب و فاکتورهای رشد و عوامل تأثیرگذار بر آن را درک می‌کند. قلم شیوا و روان نویسنده در بیان مضامین و مباحث، این کتاب را به یکی از قابل درک ترین کتب در حوزه ی روانشناسی عمومی تبدیل کرده است.

مباحث و فهرست های کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی شامل تعاریف، پیشینه و تاریخچه، روش های تحقیقاتی در زمینه ی روانشناسی عمومی/ شرطی شدن و یادگیری/ عوامل مؤثر بر روی رشد/ مسائل مربوط به هوش/ مبحث فراموشی و حافظه/ تعارضات و ناکامی‌ها/ عواطف و ادراکات/ انگیزه و هیجان/ پرداختن به جنبه های مختلف شخصیت/ و اختلالات رفتاری هست.

جمع بندی

کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی در مورد علمی است که رفتار ها و ذهن انسان را مورد بررسی قرار می‌دهد. این علم شاخه های مختلفی دارد که روانشناسی عمومی پایه و اساس آن است. روانشناسی عمومی به بررسی کنش و واکنش شخص در موقعیت‌ها و شرایط متفاوت می پردازد. شواهد و تکنیک‌ها در جهت شناخت این رفتار ها را مورد بررسی قرار می‌دهد تا بتواند ریشه ی مشکلات اساسی در بیمار را کشف کند. سپس با به کار بستن روش و شیوه های روانشناسی به بیمار کمک می‌کند.

مطالعه ی کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی یکی از منابع مفید و معتبر در زمینه ی روانشناسی عمومی است. این کتاب به عنوان کتاب مرجع در بسیاری از دانشگاه‌های معتبر تدریس می‌شود؛ بنابراین اگر شما نیز قصد مطالعه ی یک کتاب عالی در زمینه ی روانشناسی عمومی را دارید، ما به شما مطالعه ی این کتاب را پیشنهاد می‌کنیم. بدون شک کتاب روانشناسی عمومی حمزه گنجی یکی از بهترین‌ها در این شاخه از علم روانشناسی است.

به مقاله ای که خواندید علاقه داشتید ؟ با دیگران به اشتراک بگذارید

جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *