ما در این مقاله از معلم شو قصد داریم چند روش و نکته کاربری به شما برای حفظ کلمات جدید انگلیسی آموزش دهیم. یک معلم هوشمند باید این روش ها را بداند و به دانش آموزان خود نیز آموز دهد.
مهم نیست که گرامر شما چقدر خوب است، اگر هیچ کلمه ای را نمی دانید که بتوانید از آن استفاده کنید، در آزمون کنکور یا مکالمه انگلیسی به مشکل خواهید خورد. حفظ کلمات جدید انگلیسی درهای جدیدی را به روی شما می گشایند و یادگیری را سرگرم کننده می کنند.
برای حفظ کلمات جدید انگلیسی شما باید کمی تلاش کنید، نه یک ترفند جادویی وجود دارد و نه یک راه مخفی یا یک رویکرد برای انجام آن. هر کس باید روش خاص خود را برای حفظ کلمات جدید پیدا کند اما صبور بودن، تعیین اهداف واقع بینانه و پاداش دادن به خود در صورت رسیدن به آنها، استراتژی خوبی است.
چند روش کاربردی برای حفظ کلمات جدید انگلیسی
1- از تکنیک های حافظه استفاده کنید
یک راه کاربردی برای حفظ کلمات جدید انگلیسی، استفاده از روش یادگاری است، که با میانبرهای ذهنی به شما کمک می کند مفاهیم یا کلمات پیچیده تری را به خاطر بسپارید. برای مثال، میتوانید بین کلمات ارتباط ایجاد کنید یا یک نام اختصاری پیدا کنید. البته مشکل این است که شما هنوز باید مخفف، آهنگ یا تداعی را حفظ کنید، اما با کمی تمرین، در ایجاد ارتباطات خلاقانه و مفید موفق خواهید شد.
2- محیط یادگیری ایجاد کنید
وقتی در خارج از کشور زندگی یا تحصیل می کنید، زبان انگلیسی را در همه جا می شنوید و می خوانید و از این طریق حفظ کلمات جدید انگلیسی برای شما سریع تر اتفاق می افتد. اما لازم نیست به خارج از کشور بروید تا تعداد کلماتی را که میدانید افزایش دهید بلکه میتوانید در هر کجا که هستید یک محیط الهامبخش و مطالعهپسند ایجاد کنید: مجلات یا کتابهایی به زبان انگلیسی بخرید و همچنین فیلم تماشا کنید.
3- کلمات را در متن قرار دهید
یک ایده خوب برای حفظ کلمات جدید انگلیسی این است که آنها را در متن قرار دهید: به جای نوشتن لیستی از کلمات ، سعی کنید آنها را در جملات قرار دهید. به این ترتیب، می دانید که چگونه این کلمه در زندگی واقعی استفاده می شود. به علاوه، اگر جملات خندهداری به ذهنتان برسد، حفظ کردن آن آسانتر خواهد بود. بسته به نحوه یادگیری شما، می توانید نقاشی هایی نیز بسازید یا تصاویری را بیابید که جملات را تکمیل کرده و کلمات را در زیستگاه طبیعی خود قرار دهند.
4- از موقعیت های زندگی واقعی درس بگیرید
فیلمها، برنامههای تلویزیونی، کتابها، پادکستها یا آهنگها نه تنها منبع خوبی برای رایجترین کلمات هستند، بلکه میتوانند به شما در حفظ کلمات جدید انگلیسی کمک کنند، زیرا همیشه با یک صحنه، یک شخص یا یک واقعه مرتبط هستند. بنابراین، سعی کنید به زبان اصلی کتاب بخوانید یا فیلم تماشا کنید و معنی کلمات را بفهمید. اگر عبارت یا جمله ای را می بینید یا می شنوید که متوجه نمی شوید، آن را یادداشت کنید و بعدا ترجمه آن را ببینید.
5- حفظ کلمات جدید انگلیسی را به سطح بالاتری ببرید
اگر میخواهید یادگیری زبان را به سطح بالاتری ببرید، فضای کافی در ذهنتان برای کلمات مترادف یا متضادهای مرتبط بگذارید. اگر میخواهید بیشترین بهره را از فرآیند یادگیری خود ببرید، سعی کنید کلمه را به زبان مادری خود ترجمه نکنید، بلکه آن را به زبانی که میخواهید یاد بگیرید توضیح دهید و توصیف کنید.
6- روش و زمانی را پیدا کنید که برای شما مفید است
هر کس به طور متفاوتی یاد می گیرد، بنابراین اگر نمی دانید چه چیزی برای شما مفید است، تا حد امکان راه های مختلف – یا ترکیبی از آنها – را امتحان کنید: فلش کارت ها، برنامه ها، لیست ها، بازی ها راه های عالی برای حفظ کلمات جدید انگلیسی هستند. همین امر در مورد یافتن زمان مناسب نیز صدق میکند: برخی از افراد میخواهند زمان خاصی را مشخص کنند، برخی دیگر بهطور خودجوش بیشتر یاد میگیرند.
7- حفظ کلمات جدید انگلیسی را تعاملی کنید
درست همانطور که باید روش مناسبی را پیدا کنید که برای شما مفید است، همچنین مهم است که تجربه یادگیری را تا حد امکان فراگیر کنید: فقط کلمات را از کارت ها یا لیست ها نخوانید – تلفظ آنها را بشنوید، خودتان آنها را با صدای بلند بگویید و بنویسید. یا آنها را تایپ کنید هرچه بیشتر رویارویی خود با کلمات را به تجربه ای برای همه حواس تبدیل کنید، بهتر است.
8- روی کلمات مفید تمرکز کنید
اگر میخواهید دایره لغات خود را گسترش دهید برای اینکه در یک شرکت بازاریابی در خارج از کشور کار کنید، احتمالاً مجبور نیستید رمانهای قدیمی را بخوانید یا روی کلمات مربوط به چند قرن گدشته تمرکز کنید. هرچه کلمات برای کار، تفریح ها و مکالمات واقعی شما کاربردیتر و محبوبتر باشند، یادگیری آنهاراحت تر است و میتوانید بیشتر از آنها استفاده کنید.
9- تکرار کنید و سپس مقداری دیگر تکرار کنید
به یاد داشته باشید که فقط کلمات فعلی را تکرار نکنید، بلکه “کلمات قدیمی” را که قبلاً حفظ کرده اید را نیز تکرار کنید. لازم نیست به اندازه واژگان جدید به کلمات قبلا حفظ شده نگاه کنید، اما هرچه بیشتر از این کلمات استفاده کنید، بهتر آنها را به یاد می آورید.
نکاتی مهم برای به حفظ کلمات جدید انگلیسی
- یک دفترچه واژگان منظم داشته باشید.
- بعد از 24 ساعت، بعد از یک هفته و بعد از یک ماه دوباره به کلمات نگاه کنید.
- بخوان بخوان بخوان. هرچه تعداد دفعات بیشتری کلمه ای را “ببینید” راحت تر آن را به خاطر خواهید آورد.
- از کلمات جدید استفاده کنید قبل از اینکه یک کلمه جدید را به خاطر بیاورید باید حدود ده بار از آن استفاده کنید!
- پازل کلمات و بازی هایی مانند جدول کلمات متقاطع، آناگرام ها و جستجوی کلمات را انجام دهید.
- کارت های کلمه درست کنید و با خود ببرید. آنها را در اتوبوس یا زمانی که منتظر دوستان خود هستید بخوانید.
- کلمات را با یک دوست یاد بگیرید. یادگیری با شخص دیگری می تواند سرگرم کننده تر و آسان تر باشد.
- نحوه استفاده از دیکشنری را یاد بگیرید. چه اطلاعاتی در کنار یک کلمه در فرهنگ لغت وجود دارد؟ آیا انواع دیکشنری را می شناسید؟
- چند کلمه یاد بگیرید اما نه خیلی زیاد. حدود هشت کلمه جدید در روز عدد خوبی است.
معلم شو در این مقاله، موارد بسیار ضروری در حوزه زبانآموزی را به معلمان زبان انگلیسی – والدین دانشآموزان – فراگیران زبان انگلیسی – موسسه های آموزشی زبان انگلیسی پیشنهاد می کند. همانطور که ملاحظه دارید؛ نقشه ی راه زبان آموزی برای سطوح مبتدی، به کارگیری دقیق رویکردهای یادگیری و تدریس است. در این نقشه ی راه، دو دسته مهارت پایه و مهم را زبان آموزان مبتدی باید یاد بگیرند که توصیه میشود با توجه به آنها، فرایند تدریس و یادگیری زبان انگلیسی طراحی و اجرا شوند.
مهارتهای اساسی یادگیری برای زبان آموزان مبتدی
الف) با توجه به مهارتهای دریافتی و مهارتهای تولیدی زبان انگلیسی.
ب) با توجه به مهارتهای یادگیری زبان انگلیسی.
به اختصار و ساده هر دو دسته مهارتهای پایه و مهم زبان آموزی را توضیح میدهیم:
– مهارتهای دریافتی: یعنی (زبانآموز مبتدی عناصر اصلی زبان آموزی را خوب دریافت می کند.) این مهارت پایه و مهم نیازمند 2 مهارت شنیداری و مهارت خواندن است. هر زبانآموز مبتدی باید این مهارتها را در ابتدای مسیر زبان آموزی خوب کسب کند. برای مثال؛ کلمات، آواها، هجی کلمات و هجاها، جایگیری حروف در کلمه را به درستی از طریق خوب شنیدن و سپس ادای درست آن بر زبان از طریق خوب خواندن، با تمرین و تکرار میتواند چنین مهارتی را به دست آورد. تا هر زبان آموزی این دو مهارت را کسب نکرده باشد در نوشتن و صحبتکردن توانمند نخواهد شد و این یک اصل مهم در رویکرد تدریس و یادگیری زبان انگلیسی برای نوآموزان است.
– مهارت تولیدی: یعنی (زبانآموز مبتدی عناصر اصلی زبان آموزی را خوب تولید و ارائه میدهد) این مهارت پایه و مهم مستلزم 2 مهارت گفتاری و نوشتاری است؛ یعنی زبانآموز مبتدی همزمان با کسب مهارت دریافتی، باید در صحبتکردن و نوشتن کلمات و جملات هم مهارت کسب کند.
حالا سئوال اینجاست که کدام مهارت برای مبتدی لازم و مهم است؟ کدام مهارت را برای زبان آموزان مبتدی در اولویت قراردهیم تا مسیر یادگیری زبان آموزی آنها دقیق و درست طی شود؟ واینکه به عنوان معلم ازچه رویکردهای یادگیری و تدریس مناسب درآموزش زبان انگلیسی استفاده کنیم؟